Event Cloud kriisiviestintäpalvelu

Event Cloud kriisiviestintäpalvelu

Huolimatta pyrkimyksistä pitää yrityksesi turvassa, on todennäköistä, että yrityksesi joutuu kriisiin jossain vaiheessa. Itse asiassa 59 prosenttia yritysten päättäjistä  on kokenut kriisin nykyisessä tai aiemmassa yrityksessään ja 79 prosenttia johtajista uskoo olevansa vain vuoden päässä mahdollisesta kriisistä.

Sosiaalisen median aikakaudella, jossa uutiset voivat levitä kuin kulovalkea, on valmius kriisiviestintään tarpeen minimoimaan haitallisia vaikutuksia yrityksellesi, henkilöstölle, osakkeenomistajille ja asiakkaille. Kun luot kriisinhallintasuunnitelmaasi – erityisesti turvallisuuteen liittyvissä tapahtumissa – SMS viestintä voi auttaa estämään kriisin pahenemisen ja helpottamaan elpymistä.

Miksi käyttää SMS -viestejä kriisiviestinnässä?

Kun yrityksesi joutuu kriisiin, haluat varmistaa, että viestintäsi asiakkaille ja käyttäjille luetaan mahdollisimman pian. Vaikka vain 20% sähköposteista luetaan ensimmäisellä minuutilla, 90 prosenttia tekstiviesteistä luetaan välittömästi. Lisäksi yli 4 miljardia ihmistä käyttää tekstiviestejä, joten viestisi tavoittavat kohdehenkilösi.

Milloin SMS -viestejä käytetään kriisinhallintaviestintään

Jos kyseessä on tietoturvaloukkaus

Jos yritykseesi tietoihin murtaudutaan, sms:ää voidaan käyttää ilmoittamaan asiakkaille rikkomuksesta. Sen lisäksi, että yrityksesi tiedottaa asiakkaille, se voi myös lähettää heille tekstiviestin avulla linkin salasanojensa palauttamiseen ja kaksivaiheisen todennuksen käyttöön luvattoman käytön suojaamiseksi.

Palveluongelmista tai käyttökatkoista ilmoittaminen

Jos palvelusi tai verkkosivustosi ei ole käytettävissä eivätkä asiakkaat voi käyttää tietojaan, yrityksesi voi ilmoittaa asiakkaille palveluhäiriöistä tekstiviestillä. Tekstiviestin lähettäminen, kun palvelu on alhaalla ja asiakkaiden päivittäminen, kun se on varmuuskopioitu, säästää asiakaspalvelutiimillesi päänsärkyä, joka liittyy paniikkiin tulevien asiakkaiden kanssa, jotka eivät voi käyttää tiliään.

Muutoksen tai peruutuksen välittäminen

Joskus tekijät, jotka eivät ole hallinnassasi, pakottavat sinut peruuttamaan suuren tapahtuman tai vaihtamaan sijaintia tai aikaa. SMS:n avulla osallistujille voidaan ilmoittaa muutoksesta tai peruutuksesta ja antaa heille päivitetyt tiedot tapahtumasta.

Kun tilillä on epäilyttävää toimintaa

Saattaa olla aika, jolloin asiakkaiden verkkotilit näyttävät epäilyttävää toimintaa, olipa kyseessä tapahtuma epätavallisessa paikassa tai kirjautuminen heidän normaalin sijaintinsa ulkopuolelta. TEKSTIVIESTILLÄ voit välittömästi varoittaa asiakasta epäilyttävästä toiminnasta ja antaa heille neuvot suojata tilinsä.

Voit lähettää ilmoituksia yhteisön vaaroista

Valitettavasti katastrofit voivat tapahtua. Olitpa tekemisissä metsäpalo, vaikea sää tapahtuma, tai virusepidemia, SMS voi olla korvaamaton väline kommunikoida ja pitää kohderyhmäsI tietoisena ja turvassa. Tekstiviestien avulla voit ilmoittaa hätätoimenpiteistä, vältettävästä alueesta, turvatoimista ja tilanteen päivityksistä sen edetessä.

Tuoteturvallisuusongelmista varoittaminen

Jos jokin tuotteistasi aiheuttaa turvallisuusongelman, älä odota, kunnes tarina osuu uutisiin kommunikoidaksesi asiakkaiden kanssa. Tekstiviestit, jotka sisältävät tietoja ongelmasta ja sen ratkaisemiseksi, voidaan lähettää asiakkaille, jotta tuotteen turvallisuusongelmaan liittyvät kielteiset vaikutukset voidaan minimoida.

Event Cloud voi auttaa kriisinhallintaviestintääsi

Event Cloudiin helposti integroivat ulkoiset tietolähteet voivat auttaa kriisinhallinnan viestinnässä oikea-aikaisen, henkilökohtaisen tiedon avulla tekstiviesti-ilmoitusten, muistutusten, ilmoitusten, kutsujen ja muiden automaattisten viestien muodossa.

Jaa sivu
  •  
  •  
  •  
  •