Vinkkejä hyviin tapahtumasivuihin, osa 2

Vinkkejä hyviin tapahtumasivuihin, osa 2

Vinkkejä hyviin tapahtumasivuihin, osa 2

 

Edellisessä tekstissä viime viikolla kirjoitin tapahtumasivujen tärkeydestä ja listasin joitain vinkkejä niiden rakentamiseen. Tämä kirjoitus jatkuu edellisestä osasta.

Rakenne tarkoituksen mukaan

Värien ja ensivaikutelman jälkeen kannatta pohtia sivun perusrakennetta sekä tärkeimpiä ominaisuuksia. Tapahtumasivujen kannalta oleellisinta on, että ilmoittautuminen ja aikataulu on helposti löydettävissä, joten tämä kannattaa ottaa huomioon rakenteessa. Yhden sivun ulkoasut ovat edelleen trendikkäitä mobiilikäytettävyyden takia ja tämä rakenne on erittäin sopiva myös tapahtumasivuille, joissa sisältö halutaan usein pitää ytimekkäänä ja antaa käyttäjille kaikki oleellinen tieto mahdollisimman helposti. Jos tapahtumasivut ovat laajemmat, eikä yhden pitkän sivun tekeminen ole ideaalia, lähdetään yleensä toteuttamaan kaikille tärkeimmille osioille omat sivunsa ja tehdään etusivusta koontisivu tai näyttävä mainossivu isoilla kuvilla ja animaatioilla.

Anna silmien levätä

Tämän jälkeen on hyvä alkaa miettimään kuvia ja tekstejä sekä näiden keskinäistä suhdetta sivuilla. Ihmiset ovat luonnostaan laiskoja lukemaan suuria määriä tekstiä, jos eivät ole asiasta jo valmiiksi kiinnostuneita. Kävijän huomio on tekstiä helpompi herättää erilaisilla kuvaajilla ja laskureilla, joten jos visualisoitavaa dataa löytyy, kannattaa tätä hyödyntää. Kaiken tärkeimmän tiedon on hyvä löytyä jo etusivulta jossain muodossa, mutta kannattaa varmistaa, etteivät tekstipätkät ole liian pitkiä ja että ne on sijoitettu isojen selkeiden otsikoiden läheisyyteen. Riittävän isoja kuvia on hyvä olla ainakin muutama elävöittämään sivuja ja tekemään niistä meluisamman selattavan. Silmämme suuntaavat automaattisesti isoihin näyttäviin kuviin, joten kuvan käyttäminen tekstin taustana on oiva keino saada ihmiset lukemaan myös teksti.

Liike herättää eloon

Kun perusrakenne on kasassa, voidaan ideoida vielä piristäviä ja mieleenpainuvia yksityiskohtia. Sopivissa määrin toteutettu liike on erittäin suosittu tehostekeino web-sivuilla. Yksi esimerkki tästä ovat erilaiset pienet animaatiot. Nämä voivat aktivoitua esimerkiksi sivua skrollattaessa tai viemällä hiiren eri elementtien, kuten kuvien tai painikkeiden, ylle. Liikettä voidaan saada sivuille myös videotaustoilla. Videoita kannattaa käyttää hillitysti, jottei sivun latausnopeus hidastu, mutta videotausta jossain sivun osiossa elävöittää sivua varmasti. Muita esimerkkejä tällä hetkellä trendikkäistä tehokeinoista on esimerkiksi: isot tekstit, retro fontit, pyöreiden muotojen ja liukuvärien yhdistäminen, päällekkäiset elementit, epäsymmetriset rakenteet ja tyhjän tilan käyttö.

Reseptejä on siis monia, yhtä vastausta ei ole, mutta tärkeää on ottaa huomioon sivun tarpeet ja käyttäjät. Tapahtuman kohdeyleisön ikä, sekä se, ovatko he ensisijaisesti yritys- vai yksityisasiakkaita, ovat merkittäviä tekijöitä. Joihinkin tapahtumiin värikäs ja liikkuva sivu on täydellinen valinta, joihinkin hillitty ja ammattimainen on kaikkein sopivin.

Toivottavasti nämä vinkit antoivat uusia näkökulmia ja ideoita suunnitteluun. Jos kuitenkin tarvitset tapahtumasivujen toteutukseen apuvoimia, meihin voi aina ottaa yhteyttä. Teemme pitkällä kokemuksella tapahtumasivuja ja autamme mielellämme, lähetä vain meille tarjouspyyntö niin tehdään yhdessä juuri sinun tapahtumaasi sopivat sivut.

 

Jaa sivu
  •  
  •  
  •  
  •