Vinkkejä hyviin tapahtumasivuihin, osa 1

Vinkkejä hyviin tapahtumasivuihin, osa 1

Vinkkejä hyviin tapahtumasivuihin, osa 1

 

Mikä saa ihmiset kiinnostumaan tapahtumasta, johon he ensi kertaa törmäävät? Miten tapahtuman saa kohdennettua halutulle yleisölle?

Näyttävät tapahtumasivut ovat tärkeä osa tapahtuman markkinointia. Niiden tarkoitus ei ole ainoastaan antaa tietoa tapahtumasta ja tarjota ilmoittautumismahdollisuus, vaan herättää myös uusien ihmisten mielenkiinto. Hyvän tapahtumasivun ei tarvitse olla tietynlainen, vaan sen on tärkeä sopia oman tapahtumansa tarkoitukseen. Yhtä oikeaa vastausta ei siis ole, mutta luettelen tässä joitain huomioitavia vinkkejä tapahtumasivujen suunnitteluun.

Luo ensivaikutelma

Aivan ensimmäiseksi on hyvä pohtia tapahtuman imagoa, ja kuvaa, joka tapahtumasivuilla halutaan potentiaalisille osallistujille luoda. Onko tapahtuma nuorekas ja innovatiivinen vai kenties enemmän asiapainotteinen? Millainen on tapahtuman kohdeyleisö? Ensimmäinen vaikutelma sivuista muodostuu jo sillä hetkellä, kun kävijä ensimmäisen kerran kiinnittää niihin katseensa, jos se syystä tai toisesta on huono, ei sivuja välttämättä ala edes tutkia enempää. Ensimmäinen asia, joka ihmisillä osuu silmiin verkkosivuilla, on värit. Värit kannattaa siis valita tarkkaan ja perustaa tapahtuman imagoon ja kohdeyleisöön. Värit voidaan perustaa myös tapahtuman järjestävään yritykseen, mutta aina tämä ei ole haluttua tai mahdollista, jos tapahtuma halutaan irrottaa yrityksestä tai jos järjestäviä tahoja on useampia. Jos tapahtumalla on valmiina logo tai banneri, voi päävärit valita suoraan siitä. Jos lähdetään suunnittelemaan värejä puhtaalta pöydältä, kannattaa ensin miettiä eri värien tuomia mielikuvia ja verrata niitä siihen mitä tapahtumalla haluaa ilmaista.

Vaikuta väreillä

Väreillä on paljon erilaisia konnotaatioita, eli mielleyhtymiä, eikä sopivan valitseminen ole aina helppoa. Esimerkiksi punainen on vahva väri, joka voi ilmaista sekä vihaa että rakkautta, sitä käytetään usein varoitus- tai huomiovärinä. Oranssi on lämmin ja energinen ja sitä käytetään usein ilmaisemaan luovuutta ja elinvoimaa. Vihreä on luonnon ja harmonian väri, se herättää yleensä rauhallisuuden tunteita ja käytetään myös ilmaisemaan kasvua sekä luonnonläheisyyttä. Sininen on hyvin yleinen väri yritysmaailmassa, sillä sitä pidetään luotettavuuden, vastuullisuuden ja stabiiliuden värinä, se herättää rauhallisia tunteita, mutta voi kylmänä värinä olla myös etäinen, erityisesti tummissa sävyissä. Violetti oli ennen vain rikkaiden ja kuninkaallisten väri ja sitä käytetään edelleen usein luksustuotteiden imagossa, designissä se on myös luovuuden ja mielikuvituksen väri. Värivaihtoehtoja on lukemattomia ja niiden yhdisteleminen tyylikkäästi usein hankalaa. Helpointa on yleensä lähteä yhdestä tai kahdesta pääväristä sekä mahdollisesta tehosteväristä ja käyttää lisänä neutraalia harmaata ja valkoista.

Tässä on jo jokseenkin pohdittavaa, mutta aiheesta riittää vielä paljon kerrottavaa. Vinkit jatkuvat ensi viikon kirjoituksessa, joten muista vilkaista uudestaan!

Jaa sivu
  •  
  • 413
  •  
  •