Tapahtuman pelillistäminen – joko aletaan pelaamaan?

Tapahtuman pelillistäminen – joko aletaan pelaamaan?

Tapahtuman pelillistäminen – joko aletaan pelaamaan?

Tapahtumissa on tarjolla valtava määrä hyödyllistä tietoa, uusia verkostoja, kohtaamisia sekä kokemuksia, mutta usein haasteena on, että kävijät eivät saa tapahtumasta kaikkea irti. Tavoitteet aktivoivat vierastasi, jolloin tapahtuma tarjoaa heille enemmän ja kävijäkokemus paranee. Suunnittele pelillistäminen sen mukaan, mihin tapahtumasi tähtää ja mitä tapahtumalla halutaan saavuttaa. Tässä kirjoituksessa annamme sinulle muutaman vinkin tapahtuman pelillistämiseen.

Gamification on ollut maailmalla jo useamman vuoden alati kasvava tapahtuma-alan trendi. Toimme pelillistämisen mukaan ensimmäisenä suomalaisena tapahtuma-alustana viime vuonna ja tulokset ovat olleet huikeita.

Näillä vinkeillä pääset aloittamaan pelin.

1. Määritä pelille tavoitteet

Minkälaisiin tavoitteisiin haluat vieraitasi kannustaa? Haluatko aktivoida kävijöitä kiertämään tapahtumasi näytteilleasettajapisteitä tai messuosastoja, verkostoitumaan tapahtuman isäntien ja muiden tapahtumavieraiden kanssa, tutustumaan syvemmin palvelutarjoomaan tai ehkä jotain muuta? Suunnittele ja määritä pelin tavoitteet, jotka tukevat koko tapahtumasi tarkoitusta.

2. Anna pisteitä

Käytän esimerkkinä kuvitteellista tapahtumaa, jossa on mukana 30 kumppania. Jokaisella kumppanipisteellä on oma osasto, jotka ovat mukana pelissä. Kun vieras käy osastolla, hän kerää pisteitä skannaamalla oman QR- tai NFC-tunnisteensa osastolla olevaan lukijaan. Lukijan näytölle avautuu osaston ilmeen mukaisesti kustomoitu kyselylomake, jossa on brändiin liittyviä kysymyksiä. Voit määrittää, saako kysymyksiä vain oikeista vastauksista vai myös hyvistä vastausyrityksistä.

Jos haluat sitouttaa vierastasi ja toivot heidän tutustuvaan brändiisi paremmin, voit luoda peliin vaativampia kysymyksiä, joihin oikein vastaaminen edellyttää osastoon tutustumista tarkemmin tai lyhyttä keskustelua kanssasi. Vaativat kysymykset voivat myös aktivoitua vasta, kun helpompiin kysymyksiin on ensin vastattu.

Kyselyyn syötetyt vastaukset linkittyvät jokaisen kävijän omaan profiiliin. Vieras näkee helposti mobiililaitteella oman pistetilanteensa, mutta reaaliajassa päivittyvä top 10 -pistedata voidaan myös heijastaa screenille jännityksen lisäämiseksi. Kaikkihan me haluamme olla ykkösiä – tai vähintäänkin parhaiden joukossa.

3. Kannusta ja palkitse

Pelillistämisessä voi olla yksi tai useampi päätavoite, mutta kannustaaksesi vieraasi maaliin saakka, voit asettaa myös helpompia osatavoitteita. Automatisoi kannustava tekstiviesti, kun osatavoite on suoritettu ja tsemppaa kävijöitäsi suorittamaan tavoitteet loppuun. Kun tavoite on saavutettu, palkitse vieraasi hyvästä suorituksesta.

4. Uskalla kokeilla

Pelillistäminen mukautuu tavoitteiden mukaan hyvin eri tyyppisiin tapahtumiin, oli kyseessä sitten sisäinen henkilöstötilaisuus, jossa lanseerataan vaikkapa yrityksen uusia pelisääntöjä, messut, joissa on mukana kymmeniä näytteilleasettajia, yrityksen oma sidosryhmätapahtuma, jossa tuodaan esille yrityksen eri palveluita tai vaikka koulutustilaisuus, jonka tarkoituksena on opettaa mahdollisimman paljon. Pelillistämällä tarjoat vieraillesi onnistumisen elämyksiä, hyvää tunnelmaa ja entistä enemmän tietoa. Peli auttaa sinua myös tapahtumasi mittaamisessa: oliko tapahtumassasi osa-alueita, jotka vetivät puoleensa enemmän väkeä ja miten hyvin yleisö otti tapahtumasi haltuun.

5. Pidempi peli jatkuvaan käyttöön?

Yksittäisten tapahtumien lisäksi pelillistäminen toimii myös pidempiaikaisessa ja jatkuvassa käytössä. Retail-puolella pelillistäminen tukee yritystä asiakaskokemuksen parantamisessa, asiakkaiden sitouttamisessa ja osallistamisessa sekä kerätyn datan perusteella myös palvelumuotoilun apuna. Voit liittää pelin helposti osaksi kanta-asiakasohjelmaasi mobiilisti tai kanta-asiakaskortin avulla.

Mitä, jos toisit pelillistämisen osaksi yrityksesi arkea ja henkilöstön kehittämistä? Pelillistämällä jalkautat mission ja tavoitteet tehokkaalla tavalla organisaatiosi jäsenille ja annat arvokkaille työntekijöillesi myös mahdollisuuden vaikuttaa. Tyhy-päivän asiaosuus jää takuulla paremmin mieleen, kun tärkeät asiat tuodaan esille pelin muodossa. Pisteitä ja onnistumisen hetkiä voi kerätä tiimeittäin, osastoittain tai vaikka koko firman yhteiseen pottiin.

Onko sinulla kysyttävää tapahtumasi pelillistämisestä tai oletko jo innostunut viemään tapahtumasi uudelle levelille? Voit laittaa meille viestiä, soittaa tai tulla vaikka käymään täällä meillä Helsingin Kaikukadulla. Autamme sinua rakentamaan tapahtumasi näköisen pelin!

Jaa sivu
  •  
  • 425
  •  
  •