Event Cloud Q1 mullistukset ovat täällä

Event Cloud Q1 mullistukset ovat täällä

Vuoden ensimmäinen kehitysputki on nyt ohi ja tulokset ovat mairittelevia

Päätimme maaliskuussa mFabrikilla Q1 kehityksen, jonka tavoitteet olivat todella massiiviset. Onnistuimmeko tuomaan haluttuja asioita meidän palveluihin, jotta ne olisivat entistä parempia? No tutkitaanpa, että mitä menimme lupaamaan ja mitä sitten toimitimme.

Q1 – Kunnianhimoiset tavoitteet Event Cloudille

 • Liidia – Kyselylomakkeiden uudet versiot, joiden avulla tapahtumissa voit kerätä tehokkaasti asiakkaan yhteystiedot. Uudistimme koko lomakejärjestelmän, jonka avulla niiden luonti on itsepalvelun puolelta yksinkertaista ja helppoa. Samalla toimme myös mahdollisuuden luoda julkisia palautelomakkeita, jolloin saat kiinni myös ne joilla ei ole QR-koodia tai NFC-sirua.
 • Mailer – Sähköpostit mullistuivat kun otimme käyttöön sähköpostikampanjoinnin mahdollisuuden. Sähköpostikamppisten osalta sinulla on nyt käytössä todella tehokas työkalu, jonka avulla suodata sähköpostit veitsen tarkkuudella juuri oikeille henkilöille. Event Cloudin reaaliaikainen osallistujanhallinta varmistaa sen, että lähetät juuri oikeassa tilassa oleville henkilöille postia. Yhdistä tähän TAGIT, joiden avulla saat lisää tarkkuutta sähköpostimarkkinoinnin osalta. Sähköpostien lähetyksen hoitaa Mailchimpistä tuttu Mandrill, joka takaa sinulle yöunet toiminnallaan. Älä lähetä turhaan sähköposteja kun voit hoitaa ne heti ensimmäisellä kerralla kuntoon.
 • SMS – Tekstiviestin osalta pystyt itsepalveluna tekemään yksinkertaisen, mutta todella tehokkaan toiminnon. Lähetä tapahtuman isännälle/emännälle sms viesti kun tietty vieras kirjataan sisälle. Tämä todella suosittu ominaisuus on nyt tuotu itsepalvelun piiriin eli enää ei tarvita meidän taikureiden käsiä tätä varten.
 • Käyttöliittymä – Yksi isoimmista uudistuksista minkä teimme Event Cloudiin oli käyttöliittymän päivitys. Pidimme helppouden, mutta toimme lisää karkkia. Käyttöliittymän avulla Event Cloud hyppäsi designin ja toimivuuden osalta vuodelle 2022 eli olemme jo tulevaisuudessa. Pyöreät reunat, liukuvärit ja tarkasti valittu fontti pitävät huolen, että sinun on ihana palata takaisin Event Cloudin käyttäjäksi.
 • TagIT – Tagit on osallistujien hallintaan oleellinen työkalu kun haluat jaotella isoa massaa henkilöitä. Osa on VIP-vieraita, osa on puhujia ja vastaavanlaisia erikoistapauksia on varmasti yhtä monta kuin artikkelin lukijaa(eli 4??). Emme tehneet siis valintoja teidän puolesta vaan annamme mahdollisuuden luoda itse omat tagit ja suodattaa sitten osallistujia niiden perusteella. Tagit on jokaiselle Event Cloudin asiakkaalle ilmaisena käytössä eli moduulin käyttö on maksutonta.
 • BookMe – BookMe oli kehitysjakson viimeinen iso askel kohti uutta ja ihmeellistä. BookMe moduuli mahdollistaa tapahtumissa ihmisten verkostoitumisen sekä palaverien varauksen. BookMe on Event Cloudin osa, jolla mahdollistat osallistujille ja tapahtuman kumppaneille mahdollisuuden löytää yhteinen sävel. Ensimmäinen version pohja oli mahdollistaa kumppanien palaverien varaus osallistujille, jossa kumppani pystyy lähettämään palaveripyynnön osallistujalle. Q2 kehitysjaksolla osallistujien välinen palaverivaraus tulee mukaan. Tämän myötä Event Cloudin web-pohjainen tapahtumasovellus otetaan täydessä mittakaavassa käyttöön. Ilman erillistä sovelluksen latausta osallistuja pääsee käsiksi kaikkeen tietoon tapahtumasta suoraan selaimen kautta. Olen nähnyt piirustukset ja voin kertoa, että ne näyttävät upealta.
 • Partner – Toimme Event Cloudiin myös uuden toimijan(Agent aus English). Partner rooli tulee toimimaan tapahtumien kumppaneille portaalina, jonka kautta mahdollistetaan useita tapahtumaa edeltäviä ja sen aikaisia aktiviteetteja. BookMe on hyvä esimerkki, jossa partneri pääsee varaamaan palavereita ennen tapahtumaa, mutta jatkossa mediapankit, kerätyt liidit etc tulevat näkymään suoraan partnerin portaalissa.
 • Uudet Bluetooth -pohjaiset NFC-lukijat – Otamme isoa askelta tällä hetkellä tapahtumien osalta, koska siirrymme pois vanhoista langallisista NFC-lukijoista kohti Bluetoothia. Bluetooth -pohjainen Android sovelluksemme mahdollistaa skaalautuvuuden, jolloin asiakkaamme voivat esim. käyttää omia Android laitteita ja vuokrata meiltä Bluetooth lukija ja Android sovellus. Langattomuus tuo toimintavarmuutta, koska liikkuvia osia on huomattavasti vähemmän. Tällä on myös iso kustannusvaikutus tapahtumiin, koska voimme päästä tilanteeseen, jossa koko mFabrikin tapahtumiin liittyvä ekosysteemi toimii ilman meiltä tarvittavia resursseja.
 • Forma – Tapahtumien ilmoittautumissivuihin on tullut monta isompaa ja pienempää päivitystä, jotta pysymme lupauksessamme kiinni. Brändin mukainen visuaalisuus pitää pysyä koko tapahtuman ilmoittautumisen ajan. Saat tapahtumien ilmoittautumissivuille nyt myös boxed -version, jossa kenttien ympärille tulee haluamasi värillä kehykset. Laatikoiden reunat on pyöristetty, jotta et näytä Windows 95:lta(tosin siinä on oma estetiikkansa nykyään). Muista, että tyylikkäitä ilmoittautumissivuja varten, et tarvitse meillä mitään erillistä lisenssiä ja pystyt muutamassa minuutissa luomaan sivun, joka näyttää siltä kuin graafiikko olisi tehnyt sen. Sanoinko, että ilmoittautumissivun voi upottaa suoraan osaksi esim. WordPress sivuasi, jolloin kaikki on yhtä suurta perhettä ilmoittautujan näkökulmasta.
 • vCard – Osallistujat voivat ladata nykyään keskenään toistensa yhteystiedot QR-koodin tai NFC:n kautta. Käy vaik lataamassa mun yhteystiedot suoraan Event Cloudin osallistujakortin kautta minkä tein sua varten. Näet miten helppoa se on: Juha Falckin yhteystiedot saa tästä 🙂
 • Ohjetekstit – En lue ikinä ohjekirjoja, mutta se ei tarkoita etteikö ohjeita tarvita. Emme tehneet vanhanmallista ohjetietokantaa, jossa kaikki selitetään ruudunkauppauksin tai videolla. Event Cloudissa on nyt ? näppäimiä niiden funktioiden kohdalla, jolloin saat heti selityksen mitä tämän avulla voit tehdä.

Jäikö jotain tekemättä?

No tottakai jäi. Ja siks Q2:lle onkin luvassa pelkkiä siistejä juttuja, joista sun kannattaa olla innostunut 🙂

 • Tapahtumakalenteri 2.0 – Event Cloudin Cale ominaisuus muuttuu nyt tulevan kuukauden sisällä täysin itsepalvelun piiriin. Tuomme kaksi eri mallia sinulle käytettäväksi, jotta voit tuoda kaikki tapahtumasi yhdeksi visuaaliseksi ilotulitukseksi.
 • Ryhmäosallistuminen – GDPR toi omia haasteita ryhmien ilmoittautumisen osalta, koska meille on tärkeää, että jokainen henkilö käy tekemässä ilmoittautumiseen liittyvät tietosuoja-asiat itse. Onneksi olemme nyt pyörittäneet asian monelta eri kantilta ja uskallan väittää, että meille tulee paras ryhmäilmoittautuminen mitä markkinoilta löytyy.
 • Statistiikka ja tilastot – Event Cloudin käyttäjämäärät kasvavat tasaisesti koko ajan ja tiedon käyttö yleistyy samaa tahtia. Meidän taikurit tuottaa tapahtumista raportteja ja analyysejä, mutta haluamme nyt tuoda niiden salaisuudet kaikkien käyttöön. Kiitos nykyisten asiakkaittemme, niin olemme päässeet tapahtumien mittaamisen juurille, josta löytyy onnistumisen edellytykset. Taustalle kun vielä laitamme koneoppimisen lymyilemään, niin kohta jokainen Event Cloudin asiakas askeleen edellä osallistujaa.
 • Materiaalipankki – Materiaali- ja mediapankki, johon voit tuoda tapahtumaan liittyviä dokumentteja joko sisäisesti jaettavaksi tai tapahtuman osallistujille.
 • Mobiilisovellus – Selainpohjainen mobiilisovellus, jonka avulla osallistuja pystyy hallinnoimaa omia tietojansa, näkemään kaikki tapahtumaan liittyvät asiat ja chat ominaisuus muiden osallistujien, kumppaneiden tai tapahtuman järjestäjän kanssa.
 • Apina – API-rajapintamme uudistuu nyt heti huhti-toukokuussa, jolloin avataan aivan uusi tapa integroida Event Cloud osaksi CRM ja ERP -järjestelmiä. Voit käskyttää oman järjestelmän kautta Event Cloudia ja säästät siinä omaa aikaasi ja rahaa.

Ja onhan siellä listalla nyt paljon muutakin, mutta parempi lopettaa, koska muuten tästä tulee Juhani Ahon pituinen romaani.

Paljon on tehty, paljon tullaan vielä tekemään ja muistutuksena, että Event Cloudissa on nyt vielä loppukuuhun asti mahdollisuus rekisteröityä täysin ilmaiseksi ja koeponnistaa. 

 

Jaa sivu
 •  
 •  
 •  
 •  

About The Author

Olen mFabrikilla Studio Julmahuvin Die Kühe eli ratkaisija. Ratkaisen ja autan teitä onnistumaan digitalisaatiossa ihan konkreettisilla teoilla ja ehkä muutamilla hulluila visioilla. Saatte minusta end to end -kaverin, joka ei hylkää teitä edes lyhyellä varoitusajalla tulevissa pyynnöissä. Soita, laita sähköpostia tai vaikka savumerkkejä, olen kiva tyyppi. Rakastan kissoja ja musiikin tekemistä.