Dynaaminen vai staattinen?

Dynaaminen vai staattinen?

Dynaaminen vai staattinen?

Lähdetään ajatuksesta, että sinulla on tarve luoda QR-koodi, jonka takana on sisältöä tai verkkosivulle linkki. Usein tilanne on se, että QR-koodi on staattinen eli kun kerran tuo on luotu, niin sisältö on siellä ja pysyy. Useissa tapauksissa tämä on täysin oikea menetelmä, mutta aloimme pohtimaan tätä myös toiselta kannalta. Onko pitkässä juoksussa järkevää, että QR-koodin sisältö pysyy staattisena vai olisiko dynaaminen sisältö QR-koodin takana parempi ratkaisu?

 

Staattinen sisältö

Yllä oleva linkki vie sinut meidän kotisivuille ja tuo QR-koodi tulee toimimaan, niin pitkään kuin meidän sivut mfabrik.com ovat toiminnassa. Tämän QR-koodin voisit tulostaa tai laittaa verkkosivuille, jolloin henkilö pääsee haluamaasi osoitteeseen. Verkkosivujen osalta asia ei ole ongelma, koska voit aina päivittää uuden QR-koodin kun teet päivityksen, mutta miten tulostetut asiat? Päivittäin kulkiessani näen monissa eri paikoissa staattisia QR-koodeja, joiden takana oleva sisältö on siirtynyt jo bittiavaruuteen. On bussipysäkkejä, joissa voit jättää palautetta tai nähdä reaaliaikaisesti liikenteen tilanteen, bändi joka mainostaa uutta levyä tai mainosnäyttö, jonka yhteydessä on QR-koodi. Kaikki nämä QR-koodit vaipuvat jossain vaiheessa unholaan ja ne muuttuvat käyttökelvottomiksi.

Dynaaminen sisältö

Dynaaminen QR-koodi on tulevaisuus, koska se on samalla myös ekologinen ratkaisu. Paikat missä käytetään staattista QR-koodia, mutta itse sisältöä haluttaisiin kuitenkin muokkaa jälkikäteen. Dynaaminen QR-koodi mahdollistaa tiedon reaaliaikaisen muuttamisen vaikka itse QR-koodi pysyy staattisena. Dynaamiset QR-koodit ovat luonnollinen osa IOT-cloudin perusominaisuuksia.

Esimerkkinä toimikoon alla oleva QR-koodi:

Jos skannaat yllä olevan QR-koodin niin pääset meidän sivuston alasivulle. Tällä hetkellä sivuilla on kaksi linkkiä, jotka ohjaavat kahdelle eri ilmoittautumissivulle. Yllä oleva QR-koodi voisi pysyä koko ajan samana, mutta sisältö mitä näytämme niin voidaan vaihtaa helposti.

Esimerkkejä käytöstä:

Opasteet

Olet tehnyt painotuotteen opasteeksi toimipisteeseesi, jossa QR-koodin avulla voi helposti saada opasteinfon. Opasteen infon tarjoava toimija on lopettanut ja nyt sinulla on 50 kpl QR-koodeja ympäri toimipistettä, joiden linkit eivät enää ohjaa minnekkään. Dynaamisen QR-koodin avulla opasteiden osalta riittää, että sinulla on yksi QR-koodi painotuotteessa. Kun jotain opasteen osalta päivittyy, niin voit helposti sen sisällön IOT-cloudin kautta. Päivitetty sisältö on välittömästi käytettävissä eikä sinun tarvitse vaihtaa opasteen QR-koodia.

Palautelomake

Olet vuosi sitten laittanut toimipisteisiin QR-koodeja, jotka ohjaavat käyttäjän palautelomakkeelle. Ongelmaksi on nyt tullut se, että olette vaihtamassa lomakkeen tekevän tahon, jonka takia sinun pitää käydä vaihtamassa kaikki painetut QR-koodit. Dynaamisen QR-koodin ansiosta sinun pitäisi ainoastaan päivittää tiedot IOT-cloudin puolella ja uusi palautelomake olisi kaikkien käytössä. Säästät aikaa ja rahaa kun hallitset asioita dynaamisesti.

Yllä olevat esimerkit ovat loistavia ja yksinkertaisia tapoja miten voit säästää aikaa ja rahaa. IOT-cloudin avulla dynaamiset QR-koodit ovat välittömästi käytettävissä.

Dynaamisen sisällön edut

  • Päivitä tietoa vaikka omalta kotisohvalta SaaS:n avulla
  • Säästä luontoa ja rahaa kun teet kerralla QR-koodisi dynaamiseksi
  • Voit hyödyntää IOT-cloudin dynaamisia linkkejä myös NFC-sirujen kanssa, jolloin NFC-sirun sisältöä voit myös päivittää reaaliaikaisesti
Jaa sivu
  • 1
  •  
  •  
  •  

About The Author

Olen mFabrikilla Studio Julmahuvin Die Kühe eli ratkaisija. Ratkaisen ja autan teitä onnistumaan digitalisaatiossa ihan konkreettisilla teoilla ja ehkä muutamilla hulluila visioilla. Saatte minusta end to end -kaverin, joka ei hylkää teitä edes lyhyellä varoitusajalla tulevissa pyynnöissä. Soita, laita sähköpostia tai vaikka savumerkkejä, olen kiva tyyppi. Rakastan kissoja ja musiikin tekemistä.