Näin onnistut sähköpostin lähetyksessä.

Näin onnistut sähköpostin lähetyksessä.

Näin onnistut sähköpostin lähetyksessä.

Lähetät joko b2b markkinointisähköpostia tai tapahtumiin liittyviä sähköposteja, niin tämä kirjoitus on sinulle..

Onnistuminen kutsuprosessissa, on meidän väittämän mukaan tärkein osuus mielikuvan luomisessa tapahtuman osalta. Usein kutsu tai save the date on ensimmäinen konkreettinen asia mistä henkilö tulee tietoiseksi koko tapahtumasta. Kutsuprosessin onnistumiseen voidaan vaikuttaa monilla eri tavoilla ja työkaluilla.

Toimintavarmuus

 • Miten varmistat, että sähköposti menee perille mahdollisimman monelle henkilölle?
 • Miten varmistat, että sähköposti ei jää roskapostisuodattimiin kiinni?
 • Miten varmistat, että sähköposti toimii kaikilla päätelaitteilla mahdollisimman hyvin?

Analytiikka

Nämä ovat perustiedot, joita jokaisesta sähköpostista pitää saada:

 • Miten monta viestiä on mennyt perille?
 • Miten monta viestiä on avattu?
 • Miten monta kertaa linkkejä on avattu viesteistä?
 • Miten monta viestiä on jäänyt toimittamatta ja miksi niitä ei ole toimitettu?

Yksinkertaista vai vaikeaa?

Sähköposti on helppo mieltää vain sähköpostiksi, jossa ei ole mitään sen suurempaa salatiedettä. Arvioiden mukaan joka päivä lähetetään 205 miljardia sähköpostia päivittäin ympäri maailmaa. Pysähdy hetkeksi ja mieti tuota lukua!

Luku kasvaa joka vuosi ja tästä syystä onkin tärkeää miettiä, että miten juuri sinun postisi pääsee mukaan siihen joukkoon, jotka ovat ns. hyviä posteja. Sähköpostien suodattimet ja roskapostifiltterit käyvät armotonta kamppailua koko ajan spämmereitä ja muita huijareita vastaan. Tämä taistelu ikävä kyllä vaikuttaa myös meihin rehellisiin lähettäjiin. Miten siis juuri sinä voit erottua tästä valtavasta sähköpostin tulvasta?

Sillä on väliä mistä sähköposti lähtee!

Sähköpostipalvelimia on markkinoilla vaikka kuinka monta, mutta haluamme painottaa myös tässä laadun merkitystä. Maailmalla isoimpia toimijoita ovat Google, Microsoft, Yahoo, iCloud,MailChimp jne. Kaikki edellämainitut ovat isoja toimijoita, jotka ovat myös mukana kehittämässä sähköpostien lähetykseen liittyvää teknologiaa. Usein vastaanottajalle ei edes näy mistä osoitteesta sähköposti lopulta tulee ja tärkeämpää tietysti on, että käytät palvelua joka on varmasti tunnettu.

Ole autenttinen imitoitu lähettäjä

Hyvä sähköpostipalvelu antaa sinulle mahdollisuuden imitoida lähettäjän nimeä. Eli sen sijaan, että posti tulee geneerisestä noreply@palvelu.fi niin voitkin lähettää sen ihan aidon näköisesti asiakkaanimi@asiakas.fi osoitteesta. Prosessi on yleensä kaksivaiheinen ja tämä parantaa vastaanottajien päässä merkittävästi toimitusprosenttia.

Prosessin vaiheet:

 1. Hae asiakkaan edustajalta lupa käyttää heidän osoitetta. Tämän avulla voit imitoida osoitetta, mutta lähettäjän perässä yleensä näkyy tekstinä ”On behalf of”. ”On behalf of” tarkoittaa sitä, että joku käyttää osoitettasi sinun sijasta. Saman voit tehdä esim. työpaikallasi kun annat toiselle henkilölle oikeuden lähettää puolestasi sähköpostia.
 2. Custom domain ja DKIM/SPF muutokset. Kuulostaa todennäköisesti heprealta, mutta kyseessä on pieni muutos palvelimiin, joka mahdollistaa lopullisen lähetyksen tietyllä osoitteella. Kyseessä on 5 minuutin muutos, jonka avulla palvelin mahdollistaa lähetyksen täysin asiakas@asiakas.fi osoitteesta. Tämän jälkeen lähetykset näyttävät täysin autenttisilta.

Personoi

Todennäköisesti kaikki tietävät, että markkinointisähköposteihin saadaan helposti sinun nimesi mukaan. Siitä huolimatta tutkimukset osoittavat, että viestit jotka ovat personoituja, niin pärjäävät paremmin verrattuna sähköposteihin, joissa ei ole personointia. Jokainen meistä haluaa tuntea yksilöllisyyttä ja sitä, että tämä on kohdistettu juuri minulle. Vastakohta tunnetasolla on, että sain tämän viestin varmasti tuhansien muiden ihmisten kanssa. Personointi on pieni ele, jolla voimistat sähköpostin viestiä.

Maine, maine ja maine

En puhu sinun maineesta tässä vaan millainen maine sinulla on sähköpostin lähettäjänä. Jokaisella lähettäjällä on maine, joka menee ylös tai alas sen mukaan miten vastaanottajat kokevat sinun lähetykset. Huono maine tarkoittaa sitä, että roskapostisuodattimet oletuksena jo pitävät sähköpostiasi roskapostina ja kertovat myös muille palveluille samaa. Eli niin hyvässä kuin pahassa, niin maineesi leviää helposti. Käytä siis palveluita, jotka ovat maineelta hyviä. Pyydä palveluntarjoajalta raportti, jotta voit varmistua palvelun hyvämaineisuudesta.

Otsikko, otsikko ja sisältö

33% ihmisistä avaa sähköpostin pelkästään otsikon perusteella. Sisältöä miettiessä käytä aikaa mahdollisimman paljon hyvän otsikon tekemiseen. Käytä ammattimaisia copywritereita, jotka osaavat markkinoinnin kikat. Mieti mitkä otsikot vetoavat sinuun, mutta mieti myös mitkä otsikot eivät vetoa sinuun. Bannerimainonta on hyvä esimerkki: Usein keskustelen tästä ihmisten kanssa, että kuinka usein klikkaat bannereita mainoksien osalta. Uskallan väittää, että 99% ihmisistä vastaa että en koskaan. Kun volyymia on tarpeeksi, niin se 1% klikkaajista voi tarkoittaa 10,000 ihmistä. Vaikka itse et mene mainostajien otsikoihin, niin tämä ei ole täydellinen totuus. Eli haasta itseäsi ja käytä hyväksi havaittuja menetelmiä eduksesi.

Optimoi

Millä laitteella luet eniten sähköpostia? Todennäköisesti vastauksesi on mobiilipuhelin. Tämä vuoksi on tärkeää, että viesti optimoidaan sekä isoille että pienille näytöille. Ota huomioon myös graafisessa suunnittelussa tämä, koska sähköposti on erilainen maailma verrattuna selaimiin ja verkkosivuihin. Osa sähköpostiohjelmista ei edes tue kaikki elementtejä, joita verkkosivujen puolella näet.

Checklist

Do

 • Kuvat max 1mb kokoisia
 • Anna mahdollisuus avata viesti selaimessa
 • Pidä elementtien jaottelu yksinkertaisena, jotta ne näkyvät mobiilissa myös selkeästi linjassa
 • Laita footteriin mahdollisuus perua tilaus tai päivittää omat tiedot
 • Laita footteriin lähettäjän tiedot selkeästi
  • Yrityksen nimi
  • Katuosoite
  • Postitoimipaikka ja -numero
  • Sähköpostiosoite, johon henkilö voi olla yhteydessä
  • Mistä henkilön tiedot ovat päätyneet listalle?
 • Laita kuviin alt -teksti, jos kuvat eivät lataudu vastaanottajalla automaattisesti

Don’t

 • Älä laita yli 1mb kokoisia kuvia sähköpostiin
 • Älä lähetä vain kuvaa sähköpostina
  • Monet sähköpostisovellukset tulkitsevat sähköpostin roskapostiksi, jos siinä on vain kuva liitteenä. Esim. Save the daten osalta laita mukaan tekstiä kuvan tueksi
 • Älä käytä palveluita, joiden tiedetään omaavan huonon maineen
  • Kysy palveluntarjoajalta tarkka prosentti paljonko sähköposteja menee perille, moniko niistä on avattu etc.
  • Ole huolissasi, jos palveluntarjoajasi ei pysty tätä tietoa tarjoamaan.
 • Anna aina mahdollisuus perua

Apua tarjolla

Toivottavasti sait hyviä vinkkejä miten parantaa sähköpostimarkkinnoinin onnistumista tämän kirjoituksen kautta.

Me autamme asiakkaitamme menestymään niin tapahtumissa ja B2B markkinoinnissa.

Ota yhteyttä niin katsotaan miten voimme auttaa sinua menestymään.

Jaa sivu
 • 1
 •  
 •  
 •  

About The Author

Olen mFabrikilla Studio Julmahuvin Die Kühe eli ratkaisija. Ratkaisen ja autan teitä onnistumaan digitalisaatiossa ihan konkreettisilla teoilla ja ehkä muutamilla hulluila visioilla. Saatte minusta end to end -kaverin, joka ei hylkää teitä edes lyhyellä varoitusajalla tulevissa pyynnöissä. Soita, laita sähköpostia tai vaikka savumerkkejä, olen kiva tyyppi. Rakastan kissoja ja musiikin tekemistä.