Digitaaliset tuotteet – Hyvästi paperiliput

Digitaaliset tuotteet – Hyvästi paperiliput

Hyvästi paperiliput ja tervetuloa digitaaliset tuotteet!

Joka vuosi heitetään hukkaan paperisia lappuja, joiden yksi funktio on toimia vastineena juomalle pikkujouluissa. Joka vuosi joku laskee kaikki nuo paperilaput, jotta voi lähettää laskun sen perusteella kulutuksesta. Joka vuosi näiden tekemiseen menee hukkaan monta henkilötyövuotta, koska manuaalisia vaiheita on vain niin monta.

Miksi?

Olemme tottuneet maksamaan lähimaksulla siviilielämässä, siruttamaan lemmikkieläimet ja paljon muuta, mutta paperinen juomalippu on pitänyt pintansa. Me haluamme nyt haastaa tätä status quota tarjoamalla paremman vaihtoehdon.

Tuotteen digitalisointi

Usein tapahtumissa osallistujalla on jokin tapa millä hänet tunnistetaan, esim nimikyltti/kortti, passi, ranneke etc. Tunnisteeseen on helppo laittaa QR-koodi tai NFC-siru ja olet askeleen lähempänä, että tunniste sisältää myös tuotteet digitaalisesti. Me olemme käyneet monet eri variaatiot vuosien aikana läpi ja ratkaisu on ollut kaikkiin aina hyvin yksinkertainen.

 • Kaikilla on tietty määrä esiladattuja tuotteita tunnisteessa
 • Kaikilla on tietty määrä esiladattuja tuotteita, mutta muutamalle henkilölle pitää saada ”loputon” määrä tuotteita
 • Kaikilla on avoin piikki koko tapahtuman ajan
 • Näitä tuotteita on vain yksi per naama ja näitä tiettyjä tuotteja on sitten 5 kpl

”Kenenkään ei tarvitse enää laittaa paperikonetta laulamaan ja askarrella pieniä lappuja.”

Raportointi

Läpinäkyvyys on ehdottoman tärkeää kaikille osapuolille kun tehdään asioita digitaalisesti. Raportti tapahtuman jälkeen antaa ammattimaisen kuvan tapahtumasta, jossa kaikki pelaavat samoilla numeroilla. Olemme tapahtumissa tuottaneet monia erilaisia raportteja, jotta laskutus saadaan mahdollisimman helpoksi:

 • Tuotteiden kulutus per artikkeli
 • Tuotteiden kulutus per artikkeli jaoteltuna yrityksittäin
 • Tuotteiden kulutus per artikkeli jaoteltuna kustannuspaikoittain

”Kenenkään ei tarvitse enää laskea punaviinissä liotettuja drinkkilippuja tapahtuman jälkeen.”

QR-koodi vai NFC-siru?

Käytettävällä teknologialla ei ole periaatteessa mitään väliä eli me voimme digitalisoida tuotteet Qr-koodilla tai NFC-sirulla. Näissä on käytännön eroja, jotka on hyvä ottaa huomioon. Tutustu myös meidän yleiseen ohjeeseen mitkä ovat eri teknologian erot.

Pohjaratkaisu on aina sama käytettiin QR-koodia tai NFC-sirua. Jokaisella osallistujalla on digitaalinen identiteetti kun hänet lisätään Event Cloudiin. Event Cloudin päässä hallinnoimme sitten henkilön ominaisuuksia.

QR-koodi

QR-koodi on helppo tapa digitalisoida tuotteet. Qr-koodi voidaan tulostaa periaatteessa mihin tahansa ja se voidaan näyttää myös digitaalisesti puhelimen näytöltä.

QR-koodit toimivat lähes poikkeuksetta kaikilla älypuhelimilla, jos niissä on siihen soveltuva ohjelmisto. iOS sekä Android alustoille löytyy useita ilmaisia sovelluksia, joiden avulla kaikki voi lukea koodeja.

QR-koodien osalta on hyvä kuitenkin ottaa huomioon, että niiden lukunopeus on hitaampaa kuin NFC-sirussa. Yli 100 hengen tapahtumiin emme suosittele QR-koodien käyttöä, jotta kokemus pysyy sujuvana.

NFC-siru

NFC-sirut ovat ehdottomasti paras vaihtoehto ja myöskin nopein. NFC-siru saadaan helposti nimikortin sisälle lähes näkymättömäksi tai vaikka rannekkeeseen. Tunnisteen lukutapahtuma on todella nopea ja kestää n. 1 sekunnin yleisesti ottaen. Kysy meiltä sopivaa ratkaisua tapahtumaan.

Henkilökohtaista palvelua

Event Cloudin avulla luot koko palvelutapahtumaan henkilökohtaisen lähestymisen.

 • Kassalla olevalla henkilöllä on mahdollisuus nähdä ihmisen nimi lukutapahtuman yhteydessä.
 • On eri asia tervehtiä henkilökohtaisesti ihmistä nimellä ja kenties jopa tietää henkilön suosikkidrinkki.

 

Toivottavasti lähdette meidän kanssa toteuttamaan maailmaa, jossa voimme sanoa hyvästit paperisille drinkki-/lounaslipuille? Digitaalisuudella voit luoda henkilökohtaisempaa palvelua eli sen ei tarvitse olla vain kolkkoja bittejä, jossain avaruudessa.

 

Jaa sivu
 • 1
 •  
 •  
 •  

About The Author

Olen mFabrikilla Studio Julmahuvin Die Kühe eli ratkaisija. Ratkaisen ja autan teitä onnistumaan digitalisaatiossa ihan konkreettisilla teoilla ja ehkä muutamilla hulluila visioilla. Saatte minusta end to end -kaverin, joka ei hylkää teitä edes lyhyellä varoitusajalla tulevissa pyynnöissä. Soita, laita sähköpostia tai vaikka savumerkkejä, olen kiva tyyppi. Rakastan kissoja ja musiikin tekemistä.