Case Tubecon 2017

Case Tubecon 2017

”Kiinnostaisiko asiakastasi tietää montako ihmistä kävi osastollasi, mikä heidän ikänsä oli, mistä he tulivat ja mikä heidän sukupuolensa oli? Perusteletko tapahtuman hinnan euroilla ja kokemuksilla vai olisiko tarkka tieto helpottava tekijä päätöksenteon tueksi?”

Tubeconin järjestävä Suomen Tubetapahtumat Oy ja mFabrik tekivät ensimmäistä kertaa yhteistyötä tänä vuonna Hartwall Areenalla. Yhteistyön pohjana oli saada dataa ihmisistä, jota voidaan analysoida tapahtuman jälkeen ja jalostaa arvoksi. mFabrikin Event Center pilvipalvelu valikoitui yhdeksi tapahtuman teknologioista, jolla kerättiin kävijätietoa. Mfabrik käytti RFID tunnisteita erityisissä nimikylteissä tapahtuman aikana. RFID (radio frequency identification), eli radiotaajuinen etätunnistus on menetelmä tiedon etälukuun ja -tallentamiseen käyttäen RFID-tunnisteita.

Suomen Tubetapahtumat toiminnanjohtaja Krista Huovisen mukaan yksi isoimmista haasteista on saada arvioitua yhteistökumppaneiden ROI:ta (return of investment) tapahtumissa. Pääsääntöisesti yhteistyökumppani arvioi ROI:n loppuun omassa yrityksessään, mutta halusimme tarjota työkaluja meidän puolelta sen tarkempaan laskemiseen. Tähän tarvitaan teknologia ja kumppani, joka pystyy muuntamaan massojen liikkeen tiedoksi. Tiedon avulla avustetaan tapahtumajärjestäjää ja heidän kumppaneita päätöksenteossa ja tulosten mitattavuudessa. 

Onnistuitko markkinoinnin osalta?

mFabrikin Event Centerille valikoitiin 7 Tubeconin pääsponsoria, joiden pisteille asennettiin RFID antennit. Tapahtuman aikana jaettiin 750 erityistä nimikylttiä, joissa oli RFID-siru. Jokaiseen nimikyltin RFID-siruun tallennettiin henkilöistä sukupuoli, ikä, paikkakunta. Kerättävä tieto mahdollisti tiedon analysoinnin segmentteinä ja yksilöivää tietoa ei tallennettu ihmisistä. RFID:n avulla pystyttiin tutkimaan pääsponsorien pisteiden kävijämääriä, vietettyä aikaa jne.

Esimerkkinä: Tiedon perusteella yhteistyökumppanin on helppo analysoida, toimiko markkinointi suunniteltuun kohderyhmään.

Data-analyysi ja lisäarvo

Tapahtuman jälkeen mFabrik analysoi tiedon ja toimitti Tubeconille tarkan raportin ennalta sovittujen kriteerien mukaisesti. Raportointi tehtiin nyt vielä manuaalisesti, mutta lähitulevaisuudessa Event Centeriin yhdistetään automaattinen data-analytiikka, jolla tapahtumajärjestäjä voi kesken tapahtuman tehdä omia analyyseja.

”Muistan ensimmäisen tapaamisen Tubeconin henkilöiden kanssa ja yksi lause on sieltä jäänyt mieleen elävästi: “Me halutaan dataa tapahtumasta!” muistelee Juha Petteri Falck, mFabrik:n CEO. Tämä lause on jättänyt jälkensä mFabrikin toimintaan. mFabrikin sisällä sykkii entistä kovemmin halu jalostaa tietoa arvoksi, jotta tapahtumajärjestäjä voi onnistua paremmin. Olemme todella ylpeitä, että Tubecon valitsi meidät palvelutoimittajaksi ja odotamme innolla, miten tätä konseptia päästään kehittämään lisää.

”Asiaa! Juha Falck ja Sören Andersson ottivat haasteen vastaan korkealla ammattitaidolla. Tarkkuus, tietotaito ja intohimo dataan sekä aitoon tekemiseen on vertaansa vailla! Yhteydenpito on helppoa, rentoa ja tehokasta. Minulle maailma ilman kerättyä dataa on vain mielipiteitä, joten suosittelen mFabrikia vahvasti osaksi jokaisen tapahtuma-alan yrityksen toimintaa.” 

Krista Huovinen

Toiminnanjohtaja/Vastaava tuottaja,

Tubecon Suomi

 

”Tietoa kerätään lähes kaikesta mitä teemme siviilielämässä, kaupankäynnissä ja internetissä.”

Käytetäänhän teilläkin päätöksenteon tukena tapahtumasta kerätty tieto? Onhan teillä kumppani, joka haluaa auttaa teitä onnistumaan?

 

Juha Petteri Falck, CEO

mFabrik Oy

Jaa sivu
  • 1
  • 417
  •  
  •  

About The Author

Olen mFabrikilla Studio Julmahuvin Die Kühe eli ratkaisija. Ratkaisen ja autan teitä onnistumaan digitalisaatiossa ihan konkreettisilla teoilla ja ehkä muutamilla hulluila visioilla. Saatte minusta end to end -kaverin, joka ei hylkää teitä edes lyhyellä varoitusajalla tulevissa pyynnöissä. Soita, laita sähköpostia tai vaikka savumerkkejä, olen kiva tyyppi. Rakastan kissoja ja musiikin tekemistä.