Augmented Reality taide-elämyksenä

Augmented Reality taide-elämyksenä

Ateneumin taidemuseo Helsingissä tarjosi Taidetta meille -opiskelijapäivillä 20.4.2016 uudenlaisen augmented reality-taide-elämyksen. HOK-Elanto toi tapahtuman yhteistyökumppanina tapahtumaan nk. virtuaaliseen Selfie Wallin yhdistettynä Akseli Gallen-Kallelan taideteokseen Kullervon kirous. Selfie Wallilla katselija sijoitetaan digitaalisella 3D-kameratekniikalla osaksi taulua. Sijoittaminen on reaaliaikaista. Katselija voi luonnollisesti jakaa oman kuvansa Kullervon kanssa sosiaalisessa mediassa.

SelfieWall on mFabrikin, VTT:n ja Nokian yhteistyössä kehittämä tuote, jolla 3D-kameran avulla kuvattu ihminen voidaan sijoittaa osaksi esim. vanhoja valokuvia tai muuta ympäristöä. Kehitys on tehty osana EU:n rahoittamaa EIT Digital – tuotekehitysohjelmaa. Järjestelmä ei tarvitse erillistä vihreää taustaa, vaan perustuu kehittyneeseen konenäköön.

Lisätietoja: Juha Falck, mFabrik Oy, 050 3622659

 

Kuvien teostieto: Akseli Gallen-Kallela: Kullervon kirous / Kullervo förbannande / Kullervo Cursing, 1899. Ateneum, kok. / saml. / coll. Antell. Kuva / bild / photo: Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery / Pirje Mykkänen

Jaa sivu
  •  
  •  
  •  
  •  

About The Author

Olen mFabrikilla Studio Julmahuvin Die Kühe eli ratkaisija. Ratkaisen ja autan teitä onnistumaan digitalisaatiossa ihan konkreettisilla teoilla ja ehkä muutamilla hulluila visioilla. Saatte minusta end to end -kaverin, joka ei hylkää teitä edes lyhyellä varoitusajalla tulevissa pyynnöissä. Soita, laita sähköpostia tai vaikka savumerkkejä, olen kiva tyyppi. Rakastan kissoja ja musiikin tekemistä.