mFabrik esillä Raksa-messuilla Lahden Messukeskuksessa

mFabrik esillä Raksa-messuilla Lahden Messukeskuksessa

mFabrik lainasi osaamistaan Tikkurila Oyj:n käyttöön Lahdessa järjestetyillä Raksa-messuilla 11.-13.3.2016. Yhdessä syntyi esittelypiste Augmented Reality Selfie, jossa kävijät pystyivät hyppäämään valitsemansa kuvan maailmaan ja tallentamaan otoksen älypuhelimeensa!

mFabrikin, VTT:n ja Nokian toteuttama sovellus hyödyntää Xbox Kinectin liiketunnistinta ja siihen liitettyä 3D-kameraa. Sovellus tunnistaa kävijän ääriviivat ja leikkaa niiden mukaan palan taustasta pois. Myös taustakuvassa olevien elementtien taakse voi mennä, sillä Kinect osaa lukea kävijän etäisyyden. Liikettä tunnistaessaan sovellus ottaa kuvia 10 sekunnin viiveellä, joten kuvaa varten ehtii huoletta poseerata. Tämän jälkeen kuva siirtyy sovelluksen kuvapankkiin, josta sen voi hakea omaan älypuhelimeen jaettavaksi.

Raksa-messut keräsi viikonlopun aikana 17 000 kävijää tutustumaan rakentamisen ja remontoinnin uusimpiin tuuliin. Myös Augmented Reality Selfie -pisteellä riitti innokkaita testaajia.

Kävijöille jäi hyvän mielen lisäksi mukavia muistoja kuvien muodossa, joita sai jaettua kätevästi esimerkiksi sosiaaliseen mediaan! Selfie Wall -nimellä kulkeva sovellus on herättänyt kiinnostusta maailmanlaajuisesti.

Jaa sivu
  •  
  •  
  •  
  •  

About The Author

Olen mFabrikilla Studio Julmahuvin Die Kühe eli ratkaisija. Ratkaisen ja autan teitä onnistumaan digitalisaatiossa ihan konkreettisilla teoilla ja ehkä muutamilla hulluila visioilla. Saatte minusta end to end -kaverin, joka ei hylkää teitä edes lyhyellä varoitusajalla tulevissa pyynnöissä. Soita, laita sähköpostia tai vaikka savumerkkejä, olen kiva tyyppi. Rakastan kissoja ja musiikin tekemistä.