Augmented Reality taide-elämyksenä

Ateneumin taidemuseo Helsingissä tarjoaa Taidetta meille -opiskelijapäivillä 20.4.2016 uudenlaisen augmented reality-taide-elämyksen. HOK-Elanto tuo tapahtuman yhteistyökumppanina tapahtumaan nk. virtuaaliseen SelfieWallin yhdistettynä Akseli Gallen-Kallelan taideteokseen Kullervon kirous. SelfieWallilla katselija sijoitetaan digitaalisella 3D-kameratekniikalla osaksi taulua. Sijoittaminen on reaaliaikaista. Katselija voi luonnollisesti jakaa oman kuvansa Kullervon kanssa sosiaalisessa mediassa.

selfie wall

SelfieWall on mFabrikin, VTT:n ja Nokian yhteistyössä kehittämä tuote, jolla 3D-kameran avulla kuvattu ihminen voidaan sijoittaa osaksi esim. vanhoja valokuvia tai muuta ympäristöä. Kehitys on tehty osana EU:n rahoittamaa EIT Digital – tuotekehitysohjelmaa. Järjestelmä ei tarvitse erillistä vihreää taustaa, vaan perustuu kehittyneeseen konenäköön.

Lisätietoja: Atte Kniivilä, mFabrik Oy, 0505060210

Kuvien teostieto: Akseli Gallen-Kallela: Kullervon kirous / Kullervo förbannande / Kullervo Cursing, 1899. Ateneum, kok. / saml. / coll. Antell. Kuva / bild / photo: Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery / Pirje Mykkänen