Totuus kirjastotädeistä

Mikä on mielikuvasi kirjastojen työntekijöistä? Kirjahyllyjen reunustamilla, hämärillä käytävillä villasukissa hiippailevia hiljaisia hissukoita, jotka vastaantullessa väistävät katsettasi eivätkä muutenkaan juuri kommunikoi, vaikka tittelinä olisi “informaatikko”? Väärin. Nykypäivän ”kirjastotäti” on energinen, tietävä ja kommunikoiva ammattilainen, jolla on mielipide, jonka hän kyllä tuo esiin.

Suomen KirjastoseuraYksi tämän vuoden Kirjastopäivien osallistujia vilkkaaseen keskusteluun Seinäjoella aktivoinut elementti oli mFabrikin m2wall-palvelulla toteutettu Twitter-seinä. Sovitulla Twitter-hashtagilla varustetut viestit täyttivät seinälle heijastetun m2wall-nettisivunäkymän, ja paikalla ollut mFabrikin moderaattori sai hiki hatussa säännellä viestivirtaa käsittelyrytmiin sopivaksi.

”Palvelu toimi hienosti ja oli lisäksi erittäin edullinen”, toteaa Suomen kirjastoseuran tiedottaja Titta Baer.