Kaukosäädin-konsepti loisti Innovaatiokisassa

mFabrikin kehittämään mobiili kaukosäädin-teknologiaan perustuva ehdotus voitti Soneran asettaman haasteen ensipalkinnon ICT2014 Innovation Tournamentissa Helsingissä . Sonera-haasteen otsikkona oli “Konseptoi suomalainen Internet TV-malli”, ja mFabrikin Atte Kniivilän yhdessä joukkuetoverinsa Jari Keräsen kanssa ehdottama konsepti arvioitiin Internet TV-malleista toteuttamiskelpoisimmaksi.

Innovaatiokisa2014Voittoisassa ehdotuksessa katselijan oma puhelin toimii kodin kaikkien ruutujen kaukosäätimenä. Kaukosäädin on siis aina käsillä, ja ohjelmasta riippuen siihen tuodaan myös lisätietoa itse ohjelmaan liittyen, kuten vaikkapa urheilutilastot tai kokkausreseptit. Konsepti mahdollistaa samalla täysin uudenlaisen “2nd screen” -mainonnan.

Palkintoja oli ICT 2014 -gaalassa jakamassa opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru, kuvassa keskellä. Vasemmalla mFabrikin Atte Kniivilä ja oikealla Soneran puolesta turnausta vetänyt Risto Launis.